středa 3. července 2024

Pomeranč, hruška, jablko a rum

... konečně jsem se propracovala k letošním džemům ...
... a ne, nejsou to džemy z počáteční letošní úrody ...
... jahody sice byly, ale docela drahé ...
... navíc první úroda byla celkem rychle pryč ...
... další snad v průběhu července ...
... alespoň tak slibuje Rohlík.cz ...
... momentálně čas od času jsou k mání meruňky ...
... cena však spíše k mlsání, než k vaření džemů ...
... možná pár zkusím k výrobě ovocné kvašené limonády ...

... no prostě předkládám sice letošní, ale zimní džem ...
... i když ona je to vlastně marmeláda ...

POMERANČOVÁ MARMELÁDA S HRUŠKAMI, JABLKY A RUMEM

800 g vymačkaných krvavých pomerančů i s dužinou
500 g na malé kousky pokrájených hrušek
500 g nahrubo nastrouhaných jablek
6 + 2 lžíce třtinového cukru
3/4 lžičky himálajské soli
šťáva z 1 většího citronu
1,5 lžičky pektinu
větší panák medového rumu Republika




Žádné komentáře:

Okomentovat