středa 5. července 2023

Rillettes z přeštíka podruhé

... v rámci výroby vánočních dárků jsem se pustila do "nové verze" rillettes z přeštíka ...
... na Scuku jsem koupila bio maso z přeštíka na guláš ...
... obsahuje kousky masa z různých částí přeštíka ...

RILLETTES Z PŘEŠTÍKA

cca 1 kg masa z přeštíka
2 cibule
4 lžičky Podravky Natur
2 lžičky mírně podrceného růžového pepře
2 lžičky najemno pokrájeného čerstvého rozmarýnu
cca 2 dl černého piva

... očištěné maso nakrájíme na kostky cca 3x3 cm, cibuli hodně najemno ...
... přidáme Podravku, růžový pepř a nasekaný rozmarýn ...
... dobře promícháme ...
... vmícháme černé pivo ...
... tolik, aby bylo maso pěkně zvlhčené, avšak v pivu neplavalo ...
... pak už jen naplnit skleničky, zavřít víčky a šup do pomalého hrnce s půllitrem vody ...
... zapnout program SOUS VIDE na 74 stupňů a 11 hodin ...
 

... zbytek masové směsi, co se nevešel do šesti skleniček, přes noc do ledničky ...
... a druhý den pak na pánvičku ...
... prima mňamka ...
... a díky menšímu množství podravky již nikoliv přesolená ...

Žádné komentáře:

Okomentovat