pátek 24. června 2022

Omáčka na těstoviny s cuketou

... v minulém příspěvku jsem psala o tom, že cuketa v pomalém hrnci není dle mého ten nejlepší nápad ...
... jenže co s cuketou, kterou mám v lednici? ...

... inspirací se mi stala omáčka Panzani ...


... složení jsem maličko upravila a pustila se do práce ...
... tentokrát jsem použila mou oblíbenou pánev wok ...

RAJČATOVÁ OMÁČKA NA TĚSTOVINY S CUKETOU A SÝREM

cuketa nastrouhaná nahrubo
dvě cibule nakrájené nahrubo
plechovka sekaných rajčat s bylinkami
řecký sýr feta z ovčího a kozího mléka
sůl, pepř, případně pokrájená bazalka dle chuti
se solí opatrně, feta je slaná dost


... na olivovém oleji s Florou Gold jsem osmahla nahrubo nakrájené cibule a později i nahrubo nastrouhanou cuketu ...
... zalila jsem plechovkou sekaných rajčat s bylinkami ...
... po provaření a mírném změknutí jsem přidala rozdrobenou fetu a nechala ji rozpustit ...
... pak už šup s tím do skleniček a otočit jako při přípravě džemu ...

... jednu porci jsem rovnou ochutnala s celozrnnými špagetami ...


... fakt ňamka a rozhodně levnější, než originál od Panzani ...
 
... skleničky jsem po vychladnutí uložila do lednice ...
... lze i následně zasterilovat, aby vydrželo déle i mimo lednici ...

Žádné komentáře:

Okomentovat