sobota 17. září 2022

Hrušky, jablka, pomeranče a rum

... snažím se postupně likvidovat resty ...
... dnes poslední z mých pokusů s výrobou džemů ze začátku letošního roku ...
 
HRUŠKOVO - JABLEČNÝ DŽEM S POMERANČI A RUMEM

80 dkg šťávy a dužiny z vymačkaných pomerančů - patnáct kusů
65 dkg na drobno nakrájených hrušek - sedm kusů
50 dkg na drobno nakrájených jablek - pět kusů
půl sáčku želírovacího cukru 2:1
velký panák rumu

 
... na džem jsem použila krvavé pomeranče odrůdy Sanguinelli z Itálie ...
... jsou menší, s červenými skvrnami na oranžové slupce, dužina tmavě červená ...
... když jsem je koupila v Rohlíku.cz poprvé, vzpomněla jsem si na kubánské pomeranče ...
... ovšem jen do okamžiku, než jsem ochutnala ...
... tak úžasně šťavnaté kubánské pomeranče rozhodně nebyly ...

 
... tmavě červená dužina dává džemu zajímavou tmavší růžovou barvu ...
... skvělý je v jogurtu ...


... i na palačinkách ...



Žádné komentáře:

Okomentovat