sobota 24. června 2023

Králičí v pomalém hrnci

... nedávno jsem na rohlik.cz narazila v sekci Zachraň jídlo na chlazené králičí přední běhy z farmy Kočárovi ...
 
... tato farma se specializuje na chov králíků Hyla ...
... nejen chovné králíky, ale i jateční ...
... hlavně však žádní rychlokrálíci, jako ti z Rabbitu pana Jandejska ...
... cena  sice vyšší, ale za tu kvalitu určitě stojí ...
 
... ale zpět k sekci Zachraň jídlo ...
... téměř padesátiprocentní sleva fakt skvělá ...
... nutnost zpracovat během tří dnů taktéž ...
... a tak jsem zakoupila hned dvě balení ...

KRÁLIČÍ V POMALÉM HRNCI

dvě balení chlazených předních běhů z králíka - celkem cca 1,2 kg
čtyři cibule
několik stroužků česneku
čtyři až pět jarních mrkví
dvě plechovky sekaných rajčat
půl balíčku ječných krup - cca 250 g
sůl, celý pepř, celé nové koření, bobkový list
tři větvičky čerstvého rozmarýnu
směs koření na souvlaki z řeckých dnů v Lidlu - staré zásoby ;o)
program SLOW COOK - LOW na 5 hodin

... nahrubo nakrájenou cibuli, pokrájené stroužky česneku a nahrubo nastrouhanou mrkev dáme do pomalého hrnce ...
... zalijeme dvěma plechovkami sekaných rajčat ...
... přidáme i necelé dvě deci vody, kterou jsme vypláchli plechovky ...
... mírně osolíme a přidáme deset kuliček pepře, pět kuliček nového koření a tři bobkové listy ...
... dále vsypeme propláchnuté ječné kroupy - mohou být třeba i špaldové - a pořádně vše promícháme ...
... nakonec ještě celé snítky rozmarýnu ...
... a kořením na souvlaki posypané králičí běhy, které do směsi zeleniny mírně vtlačíme ...
... pak už jen zapnout pomalý hrnec a občas zkontrolovat kocoura ...


... skvělé rozpadající se masíčko a ještě skvělejší zeleninové krupoto, kterému sluší nastrouhaný tvrdý sýr, i když nemusí být ...

Žádné komentáře:

Okomentovat