pátek 13. března 2015

Málokdo ví ...

Vždy, když je mi dobře na duši, naskočí mi nějaký popěvek a stále dokola mi zní hlavou. Občas se i přihlouple usmívám a potichu si jej prozpěvuji.
Zrovna teď je to tento:
Málokdo, málokdo, málokdo, málokdo ví, málokdo, málokdo, málokdo, málokdo zná …
A jak si ho tak nechávám znít hlavou, najednou se přidávají myšlenky, které v popěvku nejsou.

Málokdo ví …
… že v Karlových Varech existuje Klub přátel fotografie.
Klub přátel fotografie Karlovy Vary (zkratkou KPF KV) vznikl v září 2004 z popudu a iniciativy dlouholetého člena Svazu českých fotografů pana Petra Pohanky jako nezávislé společenství zájemců o fotografii. Činnost všech členů KPF KV je dobrovolná a klub veškeré své aktivity provozuje bez sponzorů, jen z osobních zdrojů každého aktivního jednotlivce.

Málokdo ví …
… že KPF KV pořádá každoročně několik výstav, ať už klubových nebo autorských. Naše fotografie bylo možné shlédnout například na ochozu Vřídelní kolonády, v divadle Husovka, v galerii Duhová paleta, v kavárně Café Freedom, v krajské knihovně, ale i v Sokolově, Nejdku nebo Oberwiesenthalu.

Málokdo ví …
… že k 10. výročí jsme se v loňském roce rozhodli expandovat i mimo region. Přihlásili jsme se do již 53. ročníku Mapového okruhu Nekázanka.
A naše premiéra byla nadmíru úspěšná.
Absolutní vítězství získala fotka našeho kolegy.
A celkové vítězství mezi kluby získal i náš fotoklub.
S tím opravdu nikdo z nás nepočítal, o to větší byla naše radost.

Málokdo zná …
… mapové okruhy.
Proto malá vsuvka pro nezasvěcené.
Mapový okruh rovná se soutěž fotoklubů z celé České republiky i ze Slovenska, kdy si mezi sebou (v předem domluveném kruhu) posílají soubory fotografií a vzájemně si je hodnotí.
Nekázanka rovná se pražský fotoklub, který založil jeden z nejstarších mapových okruhů a po kterém se tento mapový okruh jmenuje.

Málokdo ví …
... že na základě tohoto úspěchu přišel další krok našeho fotoklubu za hranice regionu.
Fotoklub Český Krumlov nám jako vítězi 53. ročníku Mapového okruhu Nekázanka nabídl možnost uspořádat výstavu ve fotogalerii Městského divadla v Českém Krumlově. Navíc se jedná o jubilejní 100. výstavu v této fotogalerii. Naše fotografie jsou tedy do konce března 2015 k vidění až v Českém Krumlově.

A protože ten, kdo dočetl až sem, už ví a zná, tak na závěr už jen malá pozvánka.
Pokud rádi fotografujete, nebojte se přijít mezi nás. Scházíme se každé druhé úterý v měsíci v 18 hodin v zasedací místnosti Karlovarské vodárenské společnosti – Vodakva a.s. (Doubí, konečná stanice linky MHD č. 6). 




Tak tenhle můj canc pro změnu vyjde v plátku karlovarském.
Ten z minulého příspěvku se totiž na fotoklubu natolik líbil, že jsem byla zaúkolována napsat další ;o))

Žádné komentáře:

Okomentovat