neděle 2. března 2014

Pozdní oběd na balkoně

Tak se nám zase ukázalo sluníčko. Sice velice stydlivě každou chvilku mizí za mraky, ale přesto dodá elánu. Navíc je krásně teplo a jaro už opravdu cítit ve vzduchu.

A tak jsem na balkoně poobědvala. Pravda, chtělo by to balkon maličko uklidit a taky nějaké to rozkvetlé kytí, ale na to je ještě moc brzy ;o))

A cože jsem to měla k obědu?

Miluju polévky. Ani ne tak vývary, jako spíše "husťule". A miluju řapíkatý celer. A dost často si v poslední době dělám pořádný hrnec bramborové polévky.

BRAMBORAČKA TROCHU JINAK

... dvě menší cibule nakrájím na jemno a osmahnu na olivovém oleji ...
... pokud mám, přidám k oleji trošku másla nebo Flory Gold ...
... dvě petržele a čtyři až šest mrkví nakrájím na malé kousky, přihodím k cibuli a taktéž osmahnu ...
... přidám 6 lžic ovesných vloček ... zahušťuji jimi místo mouky ... kupuji v Lidlu, jsou krásně jemné ...
... když je vše osmahnuto, zaliji 2,5 - 3 litry vody a přivedu k varu ...
... přidám 1 kostku bujonu Vitana Natur zeleninový a 1 kostku Vitana Natur bylinkový ... je však jedno, jaký přidáte ...
... nakrájím na menší kostky šest až osm brambor a přidám do polévky ...
... když zelenina a brambory částečně změknou, přidám čtyři až šest řapíků celeru nakrájených na asi centimetrové plátky ... mám raději, když celer není zcela uvařený a při jídle jemně křupe ...
... těsně před dokončením přidám nakrájenou kadeřavou petrželku ...
... je-li třeba, dosolím ...
... na talíři dozdobím čerstvě mletým barevným pepřem a snítkami čerstvé petrželky ...


... polévky je opravdu hodně velký hrnec ...
... a taky je to hodně hustá polévka ... pokud máte raději řidší, uberte suroviny nebo přidejte vodu ...

... dobrou chuť ...

Žádné komentáře:

Okomentovat