sobota 9. března 2013

Šťouchané brambory

Abych se přiznala, vaření mě docela zdržuje od mé tvořivé činnosti ... jíst se však musí .... a tak se snažím co nejvíce zkrátit dobu, kterou trávím u sporáku ... a taky snížit náklady na nákup ... peněz by nějak mohlo být více ... tím spíš, že co nestrčím do fotovýbavy, to zaručeně utratím za látky ... občas se mi podaří vymyslet něco, co je dokonce velice jedlé ;o))

... jako třeba

ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY S ŘAPÍKATÝM CELEREM

na jednu středně velkou bramboru jeden řapík celeru ...
brambory neškrábu ... jednak je pod slupkou a ve slupce prý nejvíce vitamínů ... hlavně jsem však líná ... brambory tedy jenom umyju a nakrájím ... malé napůl, znovu napůl a potřetí napůl ... střední napůl, znovu napůl a pak na třetiny ... prostě aby vznikly kostičky tak 2x2 cm ... házím je postupně do vroucí osolené vody ...
pak přijde čas na řapíkatý celer ... spodek odkrojím, řapíky omyju a nakrájím na cca půlcentimetrové kousky ... když je vše nakrájeno, je tak akorát čas přihodit k bramborám ...
povařím do měkka ... sliju vodu a rozšťouchám šťouchadlem ... pokud jsou slupky od brambor tužší, zůstanou na šťouchadle ;o)) ...
nakonec vmíchám plátky másla ... rozpustí se ... když jednou nebylo máslo, dala jsem i Floru ... nijak to chuť nezměnilo ...
když mám náladu, pěkně naaranžuju na talíř ... ozdobím snítkami celeru ... případně přidám kysanou smetanu ... pokud tedy mám ...
není-li nálada ani čas, sním z hrnce ... alespoň je míň práce s mytím nádobí a víc času na tvoření ...

dnes jsem dokonce nafotila ;o))



Růžičku jsem včera dostala v Lidlu k MDŽ ;o))


1 komentář:

  1. Tak to vypadá skvěle. Určitě vyzkouším. Řapíkatý celer miluji.

    OdpovědětVymazat