Dostala jsem od dcery mražené rybí filety nejasného původu ... tím mám na mysli, že netuším, co to bylo za rybu ;o))
Filety byly sice bez kostí ... ale taky bez chuti ... okořeněné a udělané na kontaktním grilu mě teda ani trošku neoslnily.
Nezbylo než najít nějakou pikantnější úpravu. Prolezla jsem své recepty, které jsem si vystřihovala z časopisů v dobách, kdy jsem ještě kupovala Katku a Tinu a podobné časáky, všecky na jedno brdo.
A našla jsem ;o)
RYBÍ FILÉ S PLÍSŇOVÝM SÝREM
Tak tento recept nazvali. Jak na to?
2 větší cibule překrojíme napůl ... půlky na nudličky a ty opět napůl ...
nadrobno jde totiž loňská cibule krájet dost mizerně ...
cibuli necháme zesklovatět na olivovém oleji ...
nadrobno jde totiž loňská cibule krájet dost mizerně ...
cibuli necháme zesklovatět na olivovém oleji ...
4 větší rajčata nakrájíme stejně jako cibuli ... tedy napůl a pak ještě napůl a nakonec na plátky ... přihodíme na pánvičku k cibuli ...
citronem pokapanou a odleželou rybu nakrájíme na větší kostky ... obalíme v mouce ... osmahneme na troše olivového oleje do měkka ...
mezitím čas od času promícháme cibuli s rajčaty ... přisolíme ... já nesolila ... přihodila jsem kostku bujonu s bylinkami a olivovým olejem ...
když je cibule měkká, přidáme malou konzervu kukuřice a hrášku ... takové ty hodně malé ...
nakonec opatrně vmícháme rybu ...
na talíři opepříme a posypeme kostičkami Nivy a petrželkou nebo jiným zeleným lupením ...
Zatímco jsem trdlovala okolo mého oběda se stativem a fotoaparátem a hafuša poctivě předmývala pánvičku po rybě, kočičáci si vyskočili na sporák a pustili se do zbylých porcí, které zůstali v pánvičce. Naštěstí jsem je odhalila včas. Jinak by mi nejspíš nic nenechali ;o))
Žádné komentáře:
Okomentovat