úterý 16. dubna 2024

Jahody, vanilka a rum

... pomalu se blíží sezona jahod ...
... i když dneska to tak moc nevypadá ...
... po pár dnech časného léta se vrátila zima ...
... nebo spíše aprílové počasí ...
... u nás je momentálně pět stupňů, fičí pořádný vítr a před necelou hodinkou se přehnal krátký, zato vydatný liják s krupkami ...
... prostě počasí, které půlce dubna odpovídá ...
... snad se s tím příroda zmatená rychlým nástupem jara a dokonce na pár dní časného léta nějak popasuje ...
 
... no a přestože se zanedlouho objeví první letošní jahody, já likviduju resty ...
... a konečně upravuju fotky s loňskými variantami domácích jahodových džemů ...

JAHODOVÝ DŽEM S VANILKOU A RUMEM

1 kg jahod
2 menší jablka (cca 200g)
šťáva z jednoho středního citronu
půl lžičky himálajské soli
3+2 lžíce třtinového cukru
2 balíčky třtinového cukru s vanilkou
1 lžička pektinu
panák rumu Republika Honey



... rumy Republika z Božkova jsem si do džemů oblíbila ...
... zejména ten s medem ...
... ten je skvělej i v případě, že vás někdo pěkně naštve ...
... nejenže uklidní nervy, ale i chutná ...
... tedy alespoň mě ...
... pravda není nejlevnější - tuzemáku se cenově opravdu ani nepřiblíží ...
... na druhou stranu koupit se dají i podstatně dražší rumy ...
... tuzemák jsem přestala kupovat ...

Žádné komentáře:

Okomentovat